نمونه دادخواست رفع تصرف عدوانی حقوقی
– خواسته : رفع تصرف عدوانی
دلایل و منضمات : 1 – عنداللزوم معاینه و تحقیق محلی با جلب نظر کارشناسی 2 – وکالت نامه به شماره 01174 مورخه 1397 میزان تمبر مالیاتی به مبلغ 25000 ريال باطل شد 3 – مبایعه نامه به شماره 009691 مورخه 20/6/1395
8 – شرح دادخواست : وکیل خواهان اظهار داشته که موکل به موجب مبایعه نامه مورخه 20/6/1395 مالک یک باب آپارتمان مسکونی به مساحت 92 مترمربع واقع در نبش دلاوران 43 مجتمع پایداری بلوک 17 طبقه دوم واحد 8 می باشد و به استناد استشهادیه پیوست از تاریخ 13/7/1395 در تصرف مالکانه موکل بوده است لیکن خوانده از تاریخ 20/10/1395 بدون اجازه و اذن موکله و یا مجوز قانونی و یا دستور از مراجع قضایی خود سرانه و عدوانا اقدام به تصرف عدوانی آپارتمان موکله نموده است و با وصف مراجعات مکرر از رفع تصرف عدوانی خود و تحویل آن به موکل امتناع می ورزد لذا با تقدیم این دادخواست مستندا به مواد 308 و 311 قانون مدنی و مواد 158 و 161 و 157 و 177 و 519 قانون آیین دادرسی در امور مدنی استدعای رسیدگی خارج از نوبت و صدور حکم به رفع تصرف عدوانی بقدون مجوز خوانده به انضمام کلیه خسارات و هزینه های دادرسی مورد استدعاست .
تشریفات دادرسی تصرف عدوانی:
– هزینه دادرسی دریافت شده : مبلغ 1130000 ريال هزینه دادرسی – 246000 ريال تعرفه خدمات و 16000 ريال هزینه اوراق .
– دستور وقت رسیدگی : برای 15/10/1397 ساعت 8 صبح وقت رسیدگی تعیین و اخطاریه برای طرفین ارسال شود . رئیس شعبه : هادی صابریان
– ابلاغات : 1 – ابلاغ به خوانده به دارنده حق امضاء آقای سجادی طبق مفاد ماده 76 قانون آیین دادرسی مدنی صورت گرفته است . 2 – ابلاغ به وکیل خواهان از طریق ثنا صورت گرفته است .
تشریفات رسیدگی جلسه رفع تصرف عدوانی حقوقی:
1– جلسه رسیدگی : به تاریخ 15/10/1397 در وقت مقرر جلسه شعبه 27 دادگاه حقوقی شهرستان مشهد به تصدی امضاء کنندگان ذیل تشکیل شده است . پرونده کلاسه فوق تحت نظر است . وکیل خواهان حضور دارند و موجبات رسیدگی فراهم است . خوانده حضور ندارد و لایحه ای ارسال نکرده است وکیل محترم خواهان اظهار می دارد خواسته به شرح دادخواست تقدیمی است بدین شرح که خواهان طبق مبایعه نامه ای ملک و آپارتمان مذکور را خریداری می نمایند که این آپارتمان هم قبلا توسط یکی ازیدهای قبلی با مشارکت در ساخت خوانده ساخته شده است و موکلم که در تاریخ 20/6/1395 واحد آپارتمانی را از آقای هادی کرمی خریداری می نماید و در جهت تکمیل آن اقدام می نماید و کابینت و نقاشی آن را انجام می دهد ولی در تاریخ 20/10/1395 به یکباره خوانده می آید و بدون هیچگونه اطلاعی درب واحد را قفل و حفاظ آهنی جوش می دهد و تابلویی نصب می کند که این واحد مسکونی به مجتمع خیرین مسکن متعلق می باشد و سپس خوانده به ید قبلی خود مراجعه می کنند که متوجه می شود که خوانده با ید های قبلی به نام آقای فولادی یکی از مالکین قبلی در خصوص قطعه زمینی که به عنوان عوض معامله کرده بودن به اختلاف خورده است برای همین در صدد فسخ معامله خود با آقای فولادی برآمده و درب واحد آپارتمان مذکور را هم قفل و پلمپ کرده است .
سوال از وکیل : زمانی که در پلمپ شده موکل شما داخل منزل بوده یا خیر ؟ موکلم در منزل سکونت نداشته لیکن از چند وقت پیش در صدد آماده کردن آن جهت سکونت بوده است .
سوال : چرا از زمان پلمپ و نصب حفاظ طرح دعوا نکرده اید ؟ به جهت اینکه موکل می گفت که ما خسارت را از خوانده می گیریم ولی به نتیجه نرسیدن و همچنین قبلا دعوای تصرف عدوانی به صورت کیفری مطرح کرده اند که با منع تعقیب رو به رو شده است . واحد های ساخته شده سند تفکیکی ندارند و سند عرصه آن به نام بهزیستی است و خوانده هیچ دلیل و مدرکی برای مالکیت خود ندارد و صرفا یک قرارداد مشارکت در ساخت دارد که واحدهای مربوطه در آن مشخص نشده است .
نمونه حکم رفع تصرف عدوانی حقوقی:
خواهان : خانم طاهره کمالی با وکالت آقای سعید کاظمی نقابی
خوانده:شرکت مجتمع خیرین مسکن ساز خراسان با مدیریت عاملی آقای غلامرضا بصیری
خواسته : رفع تصرف عدوانی
به تاریخ 25/5/1397 هجری شمسی در وقت فوق العاده شعبه 27 دادگاه عمومی حقوقی مشهد به تصدی امضاء کنندگان ذیل برگه تشکیل و پرونده کلاسه فوق تحت نظر است . دادگاه با استعانت از خداوند متعال و با تکیه بر شرف و وجدان با بررسی محتویات پرونده ختم دادرسی را اعلام و به شرح ذیل مبادرت به صدور رای می نماید
رای دادگاه
در خصوص دادخواست خانم طاهره کمالی با وکالت آقای سعید کاظمی نقابی به طرفیت شرکت مجتمع خیرین مسکن ساز خراسان با مدیریت عاملی آقای غلامرضا بصیری به خواسته رفع تصرف عدوانی از یک باب آپارتمان مسکونی به انضمام کلیه خسارات قانونی و به این شرح که سازمان بهزیستی مالک قطعه زمینی در مشهد نبش دلاوران 43 بوده که آن را طی قرارداد مشارکت در ساخت به خوانده داده است تا آپارتمانی 350 واحده بسازد و شریک باشند سپس خوانده چند واحد از این مجتمع را به آقای فولادی واگذار و نامبرده واحد متنازع فیه را به آقای فروردین صلح و مشارالیه آن را به آقای هادی کرمی منتقل می کند و او در تاریخ 20/6/1395 واحد را به موکل می فروشد که در تاریخ 20/10/1395 خوانده به درب مغازه قفل زده و حفاظ آهنی نصب کرده و حال رسیدگی به موضوع خواسته مورد تقاضا است . دادگاه با عنایت به اظهارات وکیل خواهان در تاریخ 15/10/1397 با این بیان که موکل با تحقیق متوجه شده که خوانده راجع به معامله صورت گرفته با آقای فولادی اختلاف پیدا کرده اند و برای همین جلوی همه واحدهایی که نامبرده داده بوده حفاظ نصب نموده است و موکل در منزل سکونت نداشته است و با مد نظر قرار دادن این مهم که عدوانی قلمداد نمودن تصرفات خوانده مستلزم احراز سه شرط که عبارتند از 1 – سبق تصرفات خواهان ولو مالک نباشد . 2 – لحقوق تصرفات خوانده ولو مالک باشد . 3 – عدوانی بودن تصرفات لا حق می باشد و اینکه در مانحن فیه شروط مذکور احراز نمی گردد . لذا دعوای مطروحه را وارد و ثابت ندانسته و با استناد به مواد 158 و 174 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی حکم به بی حقی خواهان صادر و اعلام می نماید . رای صادره حضوری و ظرف مهلت بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدید نظر خواهی در دادگاه های تجدید نظر خواهی در دادگاه های محترم تجدید نظر استان خراسان رضوی می باشد .
تحلیل حقوقی دعوای رفع تصرف عدوانی حقوقی
1- در خصوص اینکه آیا خواسته به نحوه صحیح طرح شده است یا خیر ؟
با توجه به اینکه وکیل خواهان درخواست رفع تصرف عدوانی یک باب آپارتمان مسکونی را داشته است گذشته از بحث ثبوت دعوا خواسته به نحوه صحیح طرح شده است .دعاوی تصرف عدوانی از دعاوی غیر مالی اعتباری هستند یعنی قانون گذار این دعاوی را در حکم دعاوی غیر مالی دانسته است و بنابراین نیاز به تقویم ندارد و هزینه دادرسی و حق الوکاله وکیل بر مبنای دعاوی غیر مالی گرفته می شود .
2- در خصوص هزینه دادرسی و حق الوکاله وکیل : چون دعوای تصرف عدوانی یک دعوای غیر مالی است مبلغ صد هزار تومان بابت هزینه دادرسی و مبلغ پانزده هزار تومان بابت سایر خدمات طبق تعرفه تمبر باطل شده است و وکیل نیز بر همین مبنا به میزان 2500 تمبر مالیاتی باطل نموده و وکالت نامه وی فاقد اشکال می باشد .
3- ابلاغات : 1- ابلاغ به خوانده که شخص حقوقی می باشد طبق ماده 76 قانون آیین دادرسی مدنی صورت گرفته است . این ماده مقرر می دارد در دعاوی راجع سایر اشخاص حقوقی دادخواست و ضمائم آن به مدیر یا قائم مقام او یا دارنده حق امضاء و در صورت عدم امکان به مسئول دفتر موسسه با رعایت مقررات مواد 68 و 69 و 72 همین قانون ابلاغ خواهد شد . ابلاغ به خواهان و وکیل او از طریق سامانه صورت گرفته است .
4- در خصوص اینکه آیا رای صادره منطبق بر موازین قانونی می باشد یا خیر ؟
دعوای تصرف عدوانی برای حمایت از یک تاسیس حقوقی که همان تصرف مادی است وجود آمده است . مطابق ماده 158 قانون آیین دادرسی مدنی دعوای تصرف عدوانی عبارت است از ادعای متصرف سابق مبنی بر اینکه دیگری بدون رضایت او مال غیر منقول را از تصرف عدوانی خواهان باید ثابت نماید که موضوع دعوا حسب مورد قبل از خارج شدن ملک از تصرف وی بدون رضایت او و یا به غیر وسیله قانونی از تصرف وی خارج شده است.
و مطابق ماده 174 قانون آیین دادرسی مدنی دادگاه در صورتی رای به نفع خواهان می دهد که به طور مقتضی احراز کند ملک متصرفی خواهان را عدوانا تصرف و یا مزاحمت و یا ممانعت از حق استفاده خواهان نموده است . با توجه به اظهارات وکیل خواهان مشخص شده است که خواهان در آپارتمان مورد ادعا تصرف نداشته است و نتوانسته است تصرف سابق خود را ثابت نماید . و دادگاه با این استدلال که هنوز خواهان در آپارتمان سکونت نداشته تا بتواند مدعی تصرف شود سبق تصرف نامبرده را احراز نکرده است . لذا دعوای خواهان را وارد ندانسته و آن را رد نموده است و در قسمت پایان رای به حضوری بوده رای و و مهلت و مرجع تجدید نظر را ذکر کرده است .
چرا که مطابق ماده 303 قانون آیین دادرسی مدنی حکم دادگاه حضوری است مگر اینکه خوانده یا وکیل یا قائم مقام یا نماینده قانونی وی در هیچ یک از جلسات دادگاه حاضر نشده باشد و اخطاریه دادگاه واقعی نشده باشد و به طور کتبی هم دفاع نکرده باشد . در این رای خوانده حضور پیدا نکرده است و لایحه هم نداده لیکن چون اخطاریه به وی به صورت واقعی صورت پذیرفته است لذا رای صادره حضوری محسوب می شود . رای صادره صحیح و مطابق موازین قانونی می باشد .
پایان